The first ‘In de Congo’ open 2018

On Friday, May 11, we played in a nice, 100-year-old cafe in Tervuren, called ‘In de Congo’, and Rudy Bertels became the winner.

   

De Leuvense spelers nodigden Willem II van Oranje uit om een partijtje backgammon te spelen in het al meer dan 100 jaar oud cafeetje ‘In de Congo’ te Vossem. Ook al was het Afrikaans Museum in het nabijgelegen Tervuren nog niet heropend, waren er toch al oer geluiden te horen in het cafeetje. De OO H’s en de AA H’s rolden om de haverklap over de borden en de ogen gaven soms de uitdrukking van bitterheid en binnenpretjes. De Palm en Afrikaanse filterkoffie waren strategisch opgesteld. Maar na een tocht van bijna 200 km en goede nachtrust was het gorilla Rudi die met de allereerste In de Congo trofee ging lopen. Boeken waren er niet voor nodig, maar veel spelplezier des te meer. Het was leuk om ‘in de Congo’ te zijn. Rudi, Marc, Xtof, Paul-Willem II het zelfde volgend jaar!

  • Paul – Xtof: 0-1
  • Rudi – Henri: 0-1
  • Xtof – Henri: 1-0
  • Paul – Marc: 1-0
  • Rudi – Paul: 1- 0
  • Marc – Xtof: 0-1
  • Henri – Marc: 1-0
  • Xtof – Rudi: 0-1
  • Marc – Rudi: 0-1
  • Henri – Paul: 0-1
This entry was posted in In De Congo. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *